Ongeboren kind overlijdt na aanrijding: veroorzakers krijgen werkstraf

ZUTPHEN - Twee Duitsers zijn veroordeeld voor het veroorzaken van een fataal verkeersongeval op de N18 in Lichtenvoorde. Beiden krijgen 240 uur werkstraf en een voorwaardelijke rijontzegging van 1 jaar.

Het ongeval gebeurde op 25 maart 2016. Een 21-jarige automobilist uit Bocholt wilde links afslaan en stond daarvoor midden op de weg stil op een plek waar dat niet mag. Een 42-jarige man uit Twist in een achteropkomende bestelwagen merkte dit te laat op en reed tegen de auto van zijn landgenoot, om vervolgens frontaal in botsing te komen met een tegemoetkomende wagen.

In dat laatste voertuig zaten een zwangere vrouw en haar vier kinderen. Die raakten allemaal gewond. Tijdens een spoedkeizersnee bleek het ongeboren kind van de vrouw te zijn overleden.

De rechtbank vindt dat de jongste man een levensgevaarlijke situatie veroorzaakte door midden op een 80-kilometerweg stil te staan. De andere man had beter moeten opletten en zijn snelheid op tijd moeten aanpassen, aldus de rechter.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Deel dit artikel: