Nieuws

Zevenaar: GelrePas is niet voor Disneyland

ZEVENAAR - De GelrePas is niet bedoeld voor een reisje naar Disneyland in Parijs. Dat vindt wethouder Belinda Elfrink in Zevenaar.
Met de GelrePas kunnen minderbedeelden met flinke kortingen, en soms zelfs gratis, meedoen aan diverse activiteiten. Zo kunnen mensen uit Arnhem, Westervoort en Duiven met een GelrePas voor 20 euro naar Disneyland. Zevenaar is de enige deelnemende gemeente van de Gelrepas die de reis niet faciliteert. 
De teleurstelling is groot bij Ursula Grafe uit Zevenaar. Ze had graag met haar 9-jarige dochter naar Disneyland Parijs gewild met gebruik van de kortingsactie van de Gelrepas. In onder meer Duiven, Arnhem en Rheden kunnen inwoners voor 20 euro mee met een dagtocht naar het attractiepark. Maar de gemeente Zevenaar doet niet mee aan de actie en inwoners zijn daarom uitgesloten. "Het voelt zo oneerlijk dat ze in andere gemeenten wel mogen gaan, maar wij niet." 
Grafe ging eerder als kind eens naar het park en wilde dit ook aan haar dochter laten zien: "Er is zoveel te zien daar, het is overweldigend. Het is geweldig, met alle Disneyfiguren." 
De Gelrepas is er voor de inwoners met een kleine beurs en voorziet in kortingsacties, zoals bibliotheken, zwembaden of tweedehands fietsen. Een enkele keer zijn er dagtochten met korting, zoals naar de Efteling of Walibi. 'Het budget van de GelrePas is bedoeld om maatschappelijke uitsluiting tegen te gaan. Reisjes naar het buitenland horen daar niet bij', stelt Elfrink. 'Ik denk eerder aan huiswerkbegeleiding en hulp aan chronisch zieken.'
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52