Nieuws

Kantine van voetbalclub in Rossum uitgebrand

ROSSUM - De kantine van voetbalvereniging HRC'14 uit Rossum is maandagavond laat uitgebrand. Op het moment van de brand was er niemand in het pand aanwezig.
De brand werd maandagavond rond 23.30 uur gemeld. Toen de brandweer arriveerde, sloegen de vlammen al uit het dak. In het pand bevonden zich niet alleen de kantine, maar ook de kleedkamers van de club. Er was niemand in het pand aanwezig, omdat het voetbalseizoen voorbij is. De kantine kan zo goed als verloren worden beschouwd. De brandweer was 's nachts nog druk met nablussen.
De tekst gaat verder onder de video
Kantine van voetbalclub in Rossum uitgebrand

Speculeren naar oorzaak

Het vuur trok behoorlijk wat bekijks van omwonenden. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Maar een bestuurslid hoorde de brandweer zeggen, dat bij de keuken het warmste plekje was. Dat zou er op kunnen wijzen dat daar de brand begonnen zou zijn, maar de brandweer moet daar dinsdag nog onderzoek naar doen.
De tekst gaat verder onder de foto
Foto: Bart Meesters

Uitwijken naar Hurwenen

De vereniging is in 2014 gefuseerd uit twee clubs uit Hurwenen en Rossum tot HRC'14. Ze beschikt nu nog over twee locaties waar gespeeld wordt. Daardoor kan er wel gewoon aan het nieuwe seizoen begonnen worden, zegt bestuurslid Chris Jan van Eck: 'Gelukkig hebben we een uitwijkmogelijkheid naar de locatie in Hurwenen.' Hij kreeg via een appje van een vriend te horen dat er brand was op de club en ging kijken: 'De vlammen kwamen al boven het dak uit. Dan kun je alleen maar kijken. Zie je letterlijk de boel in vlammen op gaan.' Volgens Van Eck is de schade het grootst in de bestuurskamer, de opslag en de kantine.
Radiopresentator Nieke Hoitink in gesprek met Chris Jan van Eck:
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52