Nieuws

Woongroep Keijenborg verdacht van pgb-fraude

Stichting Woongroep Keijenborg wordt verdacht van onrechtmatig gebruik van persoonsgebonden budgetten van cliënten. Ook zijn er twijfels over de kwaliteit van de zorg. Dat meldt de gemeente Doetinchem. © Pexels
KEIJENBORG - Stichting Woongroep Keijenborg wordt verdacht van onrechtmatig gebruik van persoonsgebonden budgetten van cliënten. Ook zijn er twijfels over de kwaliteit van de zorg. Dat meldt de gemeente Doetinchem.
Bij de stichting is op drie plaatsen financiële administratie in beslag genomen: in Arnhem, Keijenborg en Halle. Twee leden van de directie zijn aangehouden voor verhoor. De tien bewoners worden elders ondergebracht en krijgen professionele begeleiding door Philadelphia Zorg en het Leger des Heils.
Stichting Woongroep Keijenborg begeleidt mensen met een beperking die langdurige zorg nodig hebben.

Geen verbetering na inspectie

Eind vorig jaar voerde de GGD Noord- en Oost-Gelderland een inspectie uit, waaruit bleek dat de zorg op diverse punten ontoereikend was. Ondanks herhaalde verzoeken is de stichting er tot nu toe niet in geslaagd hier voldoende verbetering in te brengen, meldt de gemeente Doetinchem.
De cliënten verbleven op locaties in Keijenborg (gemeente Bronckhorst) en Kilder (gemeente Montferland). De gemeente Doetinchem is als centrumgemeente verantwoordelijk voor de cliënten die onder beschermd wonen vallen.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52