Nieuws

Vier Gelderse creatievelingen winnen hoofdprijs Kunstbende 2018

Op het Kunstbende Festival hebben Gelderse creatievelingen de eerste prijs gewonnen in de categorieën 'dans', 'fashion', 'theater' en 'taal'. De winnaars mogen hun talenten laten zien op onder andere Lowlands, Mysteryland, Amsterdam FashionWeek en de Zwarte Cross. © Kunstbende Festival 2018
ARNHEM - Op het Kunstbende Festival hebben Gelderse creatievelingen de eerste prijs gewonnen in de categorieën 'dans', 'fashion', 'theater' en 'taal'. De winnaars mogen hun talenten laten zien op onder andere Lowlands, Mysteryland, Amsterdam FashionWeek en de Zwarte Cross.
In de finale van het Kunstbende Festival gingen 100 creatieve geesten met elkaar de strijd aan voor de eerste prijs; een plek op grote nationale podia. Van de acht winnaarscategorieën kon er maar één winnaar per categorie zijn, vier jonge Gelderse kunstenaars hebben in ieder geval de prijs bemachtigd.

Dans, taal en fashion

In de categorie 'dans' heeft de 16-jarige Shinshan uit Malden de hoofdprijs gewonnen en de 18-jarige Femke Zwiep uit Arnhem belandde op de eerste plaats in de categorie 'taal'. Daarnaast heeft de mode-ontwerper Aron van Groos, ook wel bekend als 'Aars', gewonnen in de categorie 'fashion'. In de categorie 'theater' kwam de 15-jarige Maurits van Brakel als winnaar uit de bus.
De 19-jarige fashion designer uit Ermelo heeft al ooit eerder zijn gezicht laten zien bij Omroep Gelderland; in het programma UIT met Esther is er een portret gemaakt van de jonge enthousiasteling.
Bekijk hier het interview:
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52