Nieuws

Asbest vrijgekomen na brand in hooischuur Halle

In een schuur aan de Zanddijk in Halle is vrijdagavond door broei brand ontstaan. Bij die brand is asbest vrijgekomen. © GinoPress
HALLE - In een schuur aan de Zanddijk in Halle is vrijdagavond door broei brand ontstaan. Bij die brand is asbest vrijgekomen.
Het gaat om een schuur van zo'n 50 vierkante meter gevuld met hooi. In het hooi ontstond broei, waarna er rond 20.15 uur een brand ontstond . Bewoners konden enkele auto's die in de schuur stonden nog zelf veiligstellen. Een uur later werd het sein brand meester gegeven. De schuur heeft zware schade opgelopen. 
De brandweer rukte met meerdere auto's uit, onder andere een grote tankwagen ging naar de brand. De hooi is uit elkaar getrokken om op die manier de brand onder controle te krijgen. De brandweer laat weten dat de schuur in Halle vrij staat van andere bebouwing in een landelijke omgeving. Er is een forse rookpluim maar die trekt niet naar bewoond gebied, zegt de brandweer. 
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52