Nieuws

Nijmeegse kickboksmeisjes doen het goed, volgens trainer luisteren meisjes beter

Djenna (links) en Kaouthar sparren, op de achtergrond trainer Joop Ubeda
Nijmeegse meisjes doen het goed in de kickbokssport. Dat ziet de Nederlandse Kickboks Federatie. Ayub Lamri: 'In verhouding is Nijmegen beter dan bijvoorbeeld een stad als Amsterdam waar je veel meer mensen hebt om uit te kiezen.' Een belangrijke factor in dat meidensucces is trainer Joop Ubeda de vader van Perry, die wereldtitels behaalde in diverse vechtsportcategorieën. Deze week stoomde hij zijn pupillen klaar voor het Jeugdgala dit weekend in de Nijmeegse OC Huismanhal.
NIJMEGEN - Nijmeegse meisjes doen het goed in de kickbokssport. Dat ziet de Nederlandse Kickboks Federatie. Ayub Lamri: 'In verhouding is Nijmegen beter dan bijvoorbeeld een stad als Amsterdam waar je veel meer mensen hebt om uit te kiezen.' Een belangrijke factor in dat meidensucces is trainer Joop Ubeda de vader van Perry, die wereldtitels behaalde in diverse vechtsportcategorieën. Deze week stoomde hij zijn pupillen klaar voor het Jeugdgala dit weekend in de Nijmeegse OC Huismanhal.
Het is woensdagavond behoorlijk benauwd. Toch is het sportschooltje van Joop Ubeda afgeladen vol. Kaouthar Hessani (10 jaar): 'Ja, want er is niet voor niets een sportschool. Daarom komen we hier gewoon trainen ook al is het warm.' Trainier Joop Ubeda vult aan: 'Het is zaterdag vechten dus het is al een paar weken dat er volop getraind wordt. De bedoeling is goed voorbereid te zijn.'
De tekst gaat verder onder de video:
Nijmeegse kickboksmeisjes doen het goed, volgens trainer luisteren meisjes beter

'Sommige jongens hangen op de bokszak'

Er zijn opvallend veel meiden. Kaouthar Hessani weet wel hoe dat komt. 'Ik denk wel dat de meisjes meer zin hebben in trainen dan de jongens, want sommige jongens zijn heel lui en die hangen op de bokszak. Trainer Ubeda onderschrijft wel dat de meisjes fanatieker zijn en vaker komen opdraven. 'Ik heb hier gewoon toppers lopen.'
Zoals Djenna Jacobs(10) die op 15 juli in Engeland voor de Europese titel vecht. Kickboksen is alles voor haar. 'Stel dat je een slechte dag hebt, dan kan je toch een beetje alles kwijt.

'Jongens denken: dat lossen we zelf wel op'

Hoe komt het dat die meisjes het vaak zelfs beter doen dan de jongens? Joop Ubeda: 'Meiden die luisteren beter. Die geef je een opdracht mee in de ring en ze voeren het uit. Bij de jongens is het vaak van: oh ja, ja, het zal wel...Die denken: dat lossen we zelf wel even op. Totdat ze klappen krijgen en dan kijken ze je aan van wat moet ik doen?'

Thuiswedstrijd winnen

Wat ze moeten doen hoef je Djenna en Kaouthar in elk geval niet te vertellen. Ze zijn vol vertrouwen voor het toernooi van zaterdag. Djenna: 'Ik ga gewoon winnen.' Kaouthar doet daar nog een schepje bovenop: 'Ik ga gewoon winnen en heel hard knokken. En mijn tegenstander zeggen dat het mijn huis is en niet zijn huis.' Want een thuiswedstrijd? Die win je natuurlijk gewoon.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!