Nieuws

Hinder voor scheepvaart bij Weurt door schade aan hefdeuren

Schepen bij de sluis van Weurt hebben te maken met langere wachttijden en een beperkte diepgang. Dat is het gevolg van schade aan de hefdeuren. Dat meldt de Koninklijke BLN-Schuttevaer, de brancheorganisatie voor de binnenvaart. © Google Maps
NIJMEGEN - Schepen bij de sluis van Weurt hebben te maken met langere wachttijden en een beperkte diepgang. Dat is het gevolg van schade aan de hefdeuren. Dat meldt de Koninklijke BLN-Schuttevaer, de brancheorganisatie voor de binnenvaart.
Bij reparatiewerkzaamheden aan de westsluis zijn er scheuren in de constructie van de hefdeuren ontdekt. Door het reguliere reparatiewerk zou de sluis sowieso al tot en met 24 juni dicht zijn, maar dat gaat nu dus langer duren. Hoeveel langer is niet bekend. De sluis is de verbinding tussen de Waal en het Maas-Waalkanaal.

Lage waterstand

Omdat alle scheepvaart door de oostelijk sluis moet zijn de wachttijden langer. Ook kunnen sommige schepen problemen krijgen met de diepgang. Deze is in de beschikbare oostelijke sluis sowieso al beperkter en de verwachting is dat dit nog verder toeneemt in de komende weken door het zomerse weer en de daling van de waterstanden van de Rijn en de Waal als gevolg daarvan.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52