3,2 miljoen illegale sigaretten in Dreumels drugspand

DREUMEL - De politie heeft in Dreumel deze week 3,2 miljoen illegale sigaretten gevonden. In hetzelfde pand werd hennep in beslag genomen met een waarde van ruim 100.000 euro.

Bij een inval in een drugspand in Zaltbommel, afgelopen maandag, kreeg het onderzoeksteam van de politie info dat er nog een ander 'drugspand' in gebruik was. Dezelfde middag is er in Dreumel een pand doorzocht, waarna de enorme vondst werd gedaan.

In een omgebouwde zeecontainer werd ruim 26 kilo hennep ter waarde van 100.000 euro in beslag genomen. Daarnaast werden er ook honderden dozen met in totaal dus 3,2 miljoen illegale sigaretten gevonden.

Bijna 800.000 euro misgelopen

De douane verricht nog onderzoek waar de sigaretten vandaan komen. Volgens de organisatie zou de overheid bijna 800.000 euro aan accijns en omzetbelasting zijn misgelopen als de sigaretten op de Nederlandse markt zouden zijn verkocht.

De politie onderzoekt of er een verband is tussen de hennepdrogerij in Dreumel en de drugspanden in Zaltbommel.

Zie ook: Burgemeester sluit drugspanden in Zaltbommel

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Deel dit artikel: