Update: Geen buit bij plofkraak op bank Dorpsstraat Lunteren

LUNTEREN - In Lunteren is in de vroege ochtend van donderdag een plofkraak geweest. Doelwit was de Rabobank aan de Dorpsstraat.

Meerdere omwonenden werden rond half 4 wakker van een harde knal. Om bij de pinautomaat te komen, moesten de daders een deur openbreken. Even later zouden twee mannen weggevlucht zijn op een lawaaiige scooter, vermoedelijk in de richting van Barneveld. Volgens de politie hebben de daders niets buitgemaakt. 

De tekst loopt door onder de video

De omgeving van de bank is afgezet voor politie-onderzoek. De ontploffing heeft voor veel kapotte ruiten gezorgd en de pinautomaat is vanwege de schade afgevoerd. De Rabobank in Lunteren is net verhuisd naar het Westhoffhuis even verderop in de Dorpsstraat. Maar de geldautomaat was nog in gebruik. Vanwege de verhuizing was de bank al op zoek naar een andere locatie voor de pinautomaat in Lunteren. Waar dat zal zijn weet de bank nog niet. 

Verslaggever Hans de Herdt zag dat er later een geldauto naar het pand kwam, blijkbaar zat er nog geld in de automaat:

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Ede Lunteren Overval Politie Nieuws
Deel dit artikel: