Nieuws

Inval growshop: voor 120.000 euro aan hennep in beslag genomen

Bij de inval in een growshop in Zaltbommel is maandag 30 kilo hennep aangetroffen. Dat meldt de politie. Volgens haar heeft de partij een waarde van 120.000 euro. © Bart Meesters
ZALTBOMMEL - Bij de inval in een growshop in Zaltbommel is maandag 30 kilo hennep aangetroffen. Dat meldt de politie. Volgens haar heeft de partij een waarde van 120.000 euro.
Vier mensen zijn op heterdaad aangehouden, zij waren in het pand. Een 48-jarige man uit Soest, een 46-jarige man uit Hoofddorp en een 36-jarige Utrechter zitten nog vast. Een 39-jarige man uit Den Bosch is inmiddels vrijgelaten.
Een growshop mag geen hennep voorradig hebben, zegt een politiewoordvoerster. Bij de doorzoeking, die zo'n zeven uur duurde, is de gehele inventaris van de zaak in beslag genomen.
De politie kwam de criminele activiteiten in het pand op het spoor door intensieve samenwerking tussen speciale hennepteams van de eenheden Oost-Nederland en Oost-Brabant.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52