GLD doc - Rembrandt van de Veluwe

Marius van Dokkum (Rembrandt van de Veluwe) opent zijn eigen museum in Harderwijk. Omroep Gelderland volgt hem in deze documentaire in de aanloop naar de opening.

Het is een unicum, een kunstenaar die bij leven zijn eigen museum krijgt. Het werk van Marius van Dokkum uit Ugchelen is te zien in Harderwijk. Omroep Gelderland maakt een portret van de kunstenaar die door de kersverse museumdirecteur 'De Rembrandt van deze tijd' wordt genoemd. 

We kennen de kunstenaar met name vanwege zijn humoristische werk. Olieverfschilderijen die ons op een grappige manier een spiegel voor moeten houden. Van die schilderijen werden vele duizenden ansichtkaarten verkocht. 

Na een succesvolle tentoonstelling in Harderwijk raakten Van Dokkum en directeur van het Stadsmuseum Corien van der Meulen in gesprek. De schilder zocht een permanente plek voor zijn schilderijen en de directeur zou 'de Rembrandt van deze tijd' graag permanent aan zich binden. Zij maakte de gemeente enthousiast voor de renovatie van het gebouw van de Gelderse Academie.

Speciaal voor het museum schilderde Van Dokkum een nieuw werk. Het is zijn grootste ooit: een doek met daarop museumbezoekers die naar een schilderij kijken. Een soort Droste-effect. De één kijkt geïnteresseerd, de ander verveelt zich en weer ander maakt een foto met zijn mobiele telefoon.

Rembrandt van de Veluwe is op donderdag 2 augustus om 17.20 uur te zien bij Omroep Gelderland (daarna ieder uur herhaald). 

 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
GLD doc
Deel dit artikel: