Gelderse attributen gezocht voor ouderen in de Zaanstreek

ARNHEM - Sinds een paar jaar organiseert Hans Jaspers van Buurthuis A3 in de Zaanstreek samen met vrijwilligers een evenement voor ouderen die niet meer zelf op vakantie kunnen: Samen Zomeren.

Op donderdag 9 augustus wordt een belevingsdag georganiseerd waarbij de ouderen uit de buurt een dagje 'op vakantie kunnen'. Hans Jaspers: 'Een mogelijkheid voor de ouderen, om als iedereen op vakantie is, toch een gezellige vakantiedag te hebben. Vorig jaar deden we 'een reisje langs de Rijn' met de start in Nederland, een wandeling in Duitsland en het eindigde in Frankrijk. Het was net echt. Alles compleet met muziek, eten, drinken en een gezellige quiz.' 

Het merendeel van de bezoekers heeft Gelderland als favoriete vakantiebestemming.
Hans Jaspers

Dit jaar bezoeken ze zogenaamd onze provincie. 'Wij willen dit jaar graag op vakantie in Gelderland. Het merendeel van de bezoekers heeft Gelderland als favoriete vakantiebestemming. Om het gevoel helemaal compleet te maken, zijn wij op zoek naar echte Gelderse attributen.' Jaspers vroeg om hulp via het programma Gelderland Helpt met de hoop dat mensen hen aan attributen kunnen helpen.

Wat is er nou echt Gelders? 'Het kan van alles zijn, alleen moet je het wel kunnen opsturen', zegt Jaspers. 'In Noord-Holland denk je snel aan klompen, tulpen en kaas, maar weet u iets echt Gelders?' Laat het de redactie van Gelderland Helpt weten of stuur het op naar: 

Buurtcentrum-A3
Dorpsstraat 386
1566 BR Assendelft

Luister hier het gesprek op Radio Gelderland terug:

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Gelderland Gelderland Helpt Nieuws
Deel dit artikel: