Rivierengebied kan deels gewoon met de bus of de trein, ondanks staking

TIEL - Werknemers van vervoerder Arriva werken in de meeste delen van het Rivierengebied woensdag gewoon. Zij vallen onder een andere cao en dus wordt door hen niet gestaakt. Tiel vormt daarop een uitzondering.

Arriva is een grote vervoersaanbieder in het Rivierengebied en de Achterhoek. Het personeel van Arriva doet elders in Nederland mee aan de stakingen, maar omdat de chauffeurs, machinisten en ander personeel in de twee regio's onder de zogenoemde 'cao-multimodaal' vallen, zullen de bussen en treinen daar wel rijden.

Het Arriva-busvervoer in Tiel rijdt echter niet, omdat de werknemers daar niet onder de cao-multimodaal vallen. De streeklijnen 165 en 166 kunnen wel van en naar Tiel, maar hierbij dien je rekening te houden met mogelijke verstoringen.

Elders nauwelijks treinen

In de andere delen van de provincie moeten reizigers er rekening mee houden dat er nauwelijks bussen rijden, zeggen Connexxion/Breng en Keolis/Syntus.

Werknemers op de Blauwnet-trein tussen Zutphen - Hengelo - Oldenzaal valt ook onder de cao-multimodaal, waardoor de aangekondigde staking daar niet van toepassing is.

Muurvast

Werknemers uit het openbaar vervoer staken, omdat zij zich al maanden hardmaken voor een betere cao. Een van de belangrijkste punten daarbij is het verlagen van de werkdruk. De werkgevers hebben aangegeven wel iets aan de roosters te willen doen, maar niet via de cao. De onderhandelingen zitten muurvast, omdat de vakbonden daar niet mee akkoord gaan.

Degenen die bij vakbond FNV aangesloten zijn, zeggen voor onbepaalde tijd te staken. Mensen bij CNV staken maximaal 72 uur.

Zie ook:

 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Vervoer Gemeente Tiel Tiel Openbaar vervoer Nieuws
Deel dit artikel: