Nieuws

Man opgepakt voor reeks overvallen Apeldoorn

Maandag werd een filiaal van Kruidvat overvallen.
De politie heeft zondag een verdachte aangehouden voor een reeks overvallen in Apeldoorn. Het gaat om een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. © Omroep Gelderland
APELDOORN - De politie heeft zondag een verdachte aangehouden voor een reeks overvallen in Apeldoorn. Het gaat om een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.
Sinds 13 juni zijn er vijf gewapende overvallen geweest op winkels in Apeldoorn. In alle gevallen dreigde de overvaller met een vuurwapen (of iets wat daarop leek) en dwong de caissière geld af te staan. De overvallen leidden tot onrust onder winkeliers in Apeldoorn.
Afgelopen week zijn beelden van de overvaller getoond in het opsporingsprogramma Bureau GLD, wat tientallen reacties opleverde. Mede door enkele tips kwam de 30-jarige als verdachte in beeld.
De man bleek zich in Amsterdam op te houden. Hij is daar zondag aan het einde van de middag aangehouden. Hij is in de cel gezet en wordt de komende dagen verhoord.

Zie ook:

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52