Grijze Wolvenvlag duikt op in Arnhem, maar vlag moet bus in

ARNHEM - De organisatie van het Turks Festival in Arnhem heeft zondag voorkomen dat er in de stoet door de stad een vlag was te zien met een wolvenkop erop. De vlag verwijst naar de Ottomaanse periode.

Een lid van de Mehter Takimi, een militaire muziekkapel die ontstond tijdens de Ottomaanse periode, had de vlag bij zich. De organisatie greep in: de vlag ging de bus in en mocht niet mee in de optocht.

De tekst gaat verder onder de tweet

Grijze Wolvengebaar

De organisatie had extra mensen opgetrommeld die erop moesten toezien dat er geen politieke symbolen waren te zien. Het feest ligt onder vuur vanwege vermeende banden met extreemrechtse groeperingen als de Grijze Wolven. In de afsluitende optocht werden de afgelopen jaren wolvengebaren gemaakt: een vuist met opgeheven pink en wijsvinger. 

Abuzet Bozbiyik van de organisatie zag zondag ook iemand die zo'n gebaar maakte en een selfie nam. Hij heeft daar wat van gezegd.

'Maar ik kan natuurlijk niet naast iedereen lopen. Er liepen zo'n 700 à 800 mensen mee. We hebben ons best gedaan. Het is verder vredig verlopen. Er zijn geen incidenten geweest.'

Zie ook: Grote Turkse optocht in centrum van Arnhem

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Arnhem
Deel dit artikel: