Nieuws

Golfster Van Dam pakt 18.000 euro op slotdag in Thailand

Golfster Anne van Dam is zondag als vierde geëindigd op het Ladies European Thailand Championship. De 22-jarige Arnhemse zakte op de slotdag van de tweede naar de vierde plaats in het klassement. © ANP / Ronald Speijer
MUANG PATTAYA - Golfster Anne van Dam is zondag als vierde geëindigd op het Ladies European Thailand Championship. De 22-jarige Arnhemse zakte op de slotdag van de tweede naar de vierde plaats in het klassement.
Van Dam had in totaal 279 slagen nodig tijdens het toernooi in Thailand. Vorig jaar finishte ze als zeventiende op hetzelfde toernooi, maar nu ging het stukken beter.
Met haar vierde plaats sleept ze 18.000 euro aan prijzengeld in de wacht. Kanyalak Preedasuttijit (273 slagen) won voor eigen publiek, gevolgd door Selin Hyun (274 slagen) uit Zuid-Korea en landgenote Chonlada Chayanun (278 slagen).

US Women's Open

Eerder deze maand nam Van Dam deel aan de US Women's Open in Alabama. Daar werd ze uitgeschakeld in de tweede ronde. Haar eerste en vooralsnog enige eindzege boekte de Arnhemse twee jaar geleden tijdens het Xiamen International Open in China.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52