Nieuws

Wie maakt het mooiste vogelnest?

Zeven groepen deden zaterdag mee om het mooiste vogelnest van Nederland te maken. De wedstrijd midden op de Countryfair in Aalten werd georganiseerd door een vereniging van zuivelondernemingen. Dit om het imago van de boer te verbeteren.. © Pixabay
AALTEN - Zeven groepen deden zaterdag mee om het mooiste vogelnest van Nederland te maken. De wedstrijd midden op de Countryfair in Aalten werd georganiseerd door een vereniging van zuivelondernemingen. Dit om het imago van de boer te verbeteren..
De oudere leden van de scouting uit Dinxperlo waren vrijdagavond al begonnen met het bouwen van een ideaal weidevogelnest. Rond, met een doorsnede van een meter of vijf. En voor alle veiligheid een metertje of anderhalf van de grond. De jongere scouts mochten zaterdag het nest aankleden. En dat deden ze met verve.
Stro als basis. En stukken karton als isolatie. En dan met zijn allen het evenemententerrein af op zoek naar bruikbare materialen. De stemming zat er goed in. Zeker toen ze een kraam met gekleurde veertjes ontdekten: een mooie versiering. 
De tekst gaat verder onder de reportage.
Wie maakt het beste vogelnest?
Het publiek kan stemmen welke van de nesten ze het mooist vinden. Dat kan nog het hele weekend op slimmevogels.net.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52