Nieuws

Geen gekke fratsen tijdens Avondvierdaagse, hier moet alles strak

Strak in het gelid. Uniformen en goed in de maat zingen. Nee, de Avondvierdaagse van Lichtenvoorde is niet als alle anderen. Waar de gemiddelde avondvierdaagse een gezellige bende is, is die van Lichtenvoorde een strak georganiseerd geheel. En daarmee zijn prijzen te winnen. © Omroep Gelderland
LICHTENVOORDE - Strak in het gelid. Uniformen en goed in de maat zingen. Nee, de Avondvierdaagse van Lichtenvoorde is niet als alle anderen. Waar de gemiddelde avondvierdaagse een gezellige bende is, is die van Lichtenvoorde een strak georganiseerd geheel. En daarmee zijn prijzen te winnen.
De Avondvierdaagse van Lichtenvoorde begon woensdag en eindigt zaterdag. Het evenement kent een traditie die 69 jaar terug gaat. Onder leiding van een nieuwe voorzitter ziet de organisatie liever een strak georganiseerde wandeling. En dus kunnen wandelgroepen prijzen winnen voor onder meer in het gelid lopen, kleding en zang. Op dat laatste wordt vooraf flink geoefend.
De tekst gaat verder onder de video.
Strak in het gelid tijdens Avondvierdaagse

Beoordeling door jury

Een strenge jury beoordeelt alle deelnemende groepen, die bestaan uit kinderen en volwassenen. Dat waren dit jaar liefst 61 groepen, dus aan belangstelling heeft de Avondvierdaagse van Lichtenvoorde geen enkel gebrek. Toch is het evenement niet aangesloten bij de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN). Daar zien ze namelijk liever wandelevenementen zonder wedstrijdaspect. 
De organisatie was dit jaar extra alert op overlast door de eikenprocessierups. Hier en daar werd de route aangepast, maar problemen deden zich uiteindelijk nergens voor. De organisatie kijkt dan ook tevreden terug op de afgelopen week.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52