Do-Re-Mi... 1000 kinderen zingen Máxima toe

ZEVENAAR - Het tempo, de stiltes en de zang. Woensdag moet het allemaal perfect zijn voor de kinderen die dan op moeten treden voor koningin Máxima. Tijdens de generale repetitie staan de gezichtjes van de kinderen gespannen. 'Optreden voor de koningin dat maak je niet zo heel vaak mee', zegt één van de kinderen.

De vorstin brengt woensdag een bezoek aan Zevenaar. Ze is dan aanwezig bij de ondertekening van het convenant 'Méér muziek in de klas'.

De tekst gaat verder onder de reportage.

Alle kinderen muziekles

'Wat we eigenlijk willen is dat alle basisschoolkinderen in de Liemers, van groep 1 tot en met groep 8, muziekles krijgen op school', zegt Bert Fröhlich, directeur van Kunstwerk.

'Kunstwerk is tien jaar geleden gestart met het geven van muzieklessen door muziekdocenten op scholen. Zo werd muziek weer een les in het voortgezet onderwijs.' Driekwart van de scholen biedt nu muziekles aan. Doel is om in 2020 alle 9500 basisschoolkinderen structureel muziekonderwijs aan te bieden.

Muziek doet wat met je

Volgens Fröhlich is muziek erg belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. 'Het bevordert de creativiteit, je traint je coördinatie en je bent samen met andere kinderen dus ook het sociale aspect komt aan de orde.'

De koningin krijgt woensdag een programma voorgesteld dat volledig in het teken van muziek staat. Ze is om half elf in Zevenaar. Duizend kinderen zullen voor haar zingen. Daarnaast treden ook het Liemers Jeugdorkest, het spelenderwijs orkest en het kinderkoor op.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Zevenaar Zevenaar
Deel dit artikel: