VIDEO: samen fietsen met toppers als Marianne Vos en Gert Jakobs

DIDAM - Bijna 250 mensen reden zaterdag mee met de Prominententoer, vorig jaar nog het side-event van het NK wielrennen in Montferland. Voor de organisatie betekent dit de maximale deelname aan de toertocht, waarbij recreanten samen fietsen met wielerprofs.

'We hadden onder andere Marianne Vos, Maarten den Bakker, Jelle Nijdam, Bart Voskamp en Gert Jakobs aan de start', vertelt Toon Masselink van de organisatie. 'In totaal hadden we meer dan tien bekende wielrenners.' 

In groepen van circa vijftien personen konden de deelnemers de tocht fietsen samen met een profwielrenner. 'Toch een keer iets anders', laat deelnemer Johan Leunen uit Arnhem weten. 'Je kunt gedachten uitwisselen met de profs over wat hun beleefd hebben en wat je zelf beleefd hebt.' De organisatie wil met de toertocht Montferland profileren als fietsgemeente.

De tekst gaat verder onder de video.

Volgens profwielrenner Vos is er niet geruzied over wie er bij haar in de groep kon komen. 'De groepen waren mooi verdeeld. Fietsen brengt iedereen samen.' Burgemeester Joost van Oostrum van Berkelland stond ook aan de start. 'Fietsen is mijn grote hobby', vertelt de burgervader. 'Een goede kopvrouw met Vos en al die bultjes vind ik echt genieten.'

Een derde editie?

Het is nog niet zeker of de tocht een vervolg gaat krijgen. 'Het enthousiasme is groot maar of we het volgend jaar weer gaan doen dat gaan we nog zien', aldus Masselink.

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Montferland REGIO8 Didam
Deel dit artikel: