Nieuws

Koninklijke speld voor dassenredder

In Beek-Ubbergen is natuurbeschermer Jaap Dirkmaat zaterdag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Dirkmaat, oprichter van Vereniging Das&Boom en de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap (VNC), kreeg de koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Mark Slinkman van de gemeente Berg en Dal. © Vereniging Nederlands Cultuurlandschap
BEEK-UBBERGEN - In Beek-Ubbergen is natuurbeschermer Jaap Dirkmaat zaterdag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Dirkmaat, oprichter van Vereniging Das&Boom en de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap (VNC), kreeg de koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Mark Slinkman van de gemeente Berg en Dal.
Dirkmaat ontvangt de onderscheiding omdat zijn werkzaamheden voor deze verenigingen 'een bijzondere waarde hebben' voor de samenleving. Hij zette zich persoonlijk in voor de das en de korenwolf, plus het behoud van het Nederlandse cultuurlandschap. Daardoor zijn de das en de korenwolf in ons land zelfs van de ondergang gered. Dirkmaat toonde zich na de uitreiking aangenaam verrast door de onderscheiding. 

Duurzaamheid

Dirkmaat werkt sinds 1998 ook voor stichting wAarde, een stichting die zich inzet voor duurzaamheid, schoonheid en natuur. Sinds 2007 is hij bovendien lid van Urgenda, een organisatie die Nederland sneller duurzaam wil maken.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52