Koning bij eeuwfeest universiteit Wageningen

WAGENINGEN - Koning Willem-Alexander was zaterdagmiddag bij de viering van 100 jaar Wageningen University & Research (WUR). Het hele jaar wordt gevierd dat de instelling in 1918 een universitaire status kreeg.

De Wageningse universiteit is gespecialiseerd in landbouw, voeding, leefomgeving en gezondheid en streeft gezonde, duurzaam geproduceerde, betaalbare voeding voor iedereen op de wereld na. Daarbij is ook aandacht voor natuur, biodiversiteit en milieu.

Kijk hier een item over de opening: 

Oud-studenten in gesprek

De WUR organiseert vanwege het eeuwfeest wetenschappelijke congressen, seminars en andere activiteiten over het thema Wisdom and Wonder. Zaterdag gaan vanaf ongeveer 100 plaatsen op de wereld alumni (oud-studenten) online met elkaar in gesprek over de vraag hoe megasteden in de nabije toekomst gevoed kunnen worden.

Koning Willem-Alexander in gesprek in Wageningen.

Foto: Omroep Gelderland

Koning plant boom

Willem-Alexander opende het evenement zaterdag. Ook plantte de koning een van de speciale eeuwfeestbomen die wereldwijd moeten gaan groeien.

De universiteit begon het jubileumjaar afgelopen maart met een lasershow. De instelling telt momenteel 6.500 medewerkers en 12.000 studenten uit 103 verschillende landen. In totaal studeerden in de loop der jaren 47.164 studenten af aan de Wageningse universiteit. 

Zie ook: 

 • Jubileumjaar Wageningen University en Research geopend met lasershow
 • Lof, lof en nog eens lof voor Wageningen Universiteit

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Wageningen Wageningen Onderwijs Nieuws
Deel dit artikel: