Nieuws

Update: explosie door vuurwerk in Arnhemse woning in Het Broek

De Arnhemse wijk Het Broek is in de nacht van vrijdag op zaterdag opgeschrikt door een enorme knal in een huis aan de Heemskerckstraat. © Omroep Gelderland
ARNHEM - De Arnhemse wijk Het Broek is in de nacht van vrijdag op zaterdag opgeschrikt door een enorme knal in een huis aan de Heemskerckstraat.
Rond half twee 's nachts kwam de melding binnen. Volgens de politie is er vuurwerk naar binnen gegooid, mogelijk via een ruit of de brievenbus. Het vuurwerk ontplofte vervolgens in de gang en zorgde voor een knal, rookontwikkeling en een flink beschadigde voordeur. Er brak geen brand uit, aldus een politiewoordvoerster. Ook raakte de bewoner van het pand niet gewond.
Buurtbewoners reageren niettemin geschrokken op het voorval. Er zou vaker van sprake zijn van overlast rond de bewuste woning. Het gebruik van een explosief in een dichtbevolkte wijk verontrust de bewoners.

Onderzoek

De politie weet nog niet wie verantwoordelijk is voor het vuurwerk en wat het motief is. Zaterdagochtend stonden er zwarte hekken rond het huis om de boel af te schermen tegen pottenkijkers. De politie deed forensisch onderzoek in en rond de woning en is ook op zoek naar getuigen die iets hebben gezien of gemerkt.
Explosie in Arnhemse woning in Het Broek
De Arnhemse wijk Het Broek is in de nacht van vrijdag op zaterdag opgeschrikt door een enorme knal in een huis aan de Heemskerckstraat. © Roland Heitink
De Arnhemse wijk Het Broek is in de nacht van vrijdag op zaterdag opgeschrikt door een enorme knal in een huis aan de Heemskerckstraat. © Roland Heitink
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!