Vitens handelde 'maximaal' rond drinkwater Geldermalsen

ARNHEM - Waterbedrijf Vitens heeft 'maximaal' gehandeld rond de verontreiniging van het drinkwater eerder deze week in Geldermalsen. Dat zei het bedrijf vrijdag in het programma De Week van Gelderland van Omroep Gelderland.

'We hebben maximaal geprobeerd om mensen te bereiken', aldus manager netbeheer Hester Latenstein van Voorst, ondanks klachten van verschillende klanten. Vitens ontdekte de besmetting met de enterokokken bacterie zondag na een reguliere controle van het water bij klanten in huis. Het bedrijf zette daarop meteen social media in om mensen in Geldermalsen te informeren.

De tekst gaat verder onder de video.

Ook verstuurde het bedrijf e-mails en brieven naar klanten en kwam informatie over de besmetting op meerder websites te staan. Ook de GGD en de veiligheidsregio werden geïnformeerd.

De 8.000 getroffen huishoudens kregen het advies om drinkwater eerst te koken. Inmiddels geldt dat advies alleen nog voor adressen in Tricht. Elders tonen monsters aan dat de bacterie uit het water is verdwenen. De oorzaak van de besmetting met de relatief onschuldige bacterie is nog niet bekend. Normaal hebben alleen mensen met verminderde weerstand er mogelijk last van.

Vitens stuurt de komende tijd nog wel medewerkers langs de deuren in Geldermalsen om in gesprek te gaan met klanten.

 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem
Deel dit artikel: