4 jaar cel en tbs voor doodslag Sam Pieters

TWELLO - De man die ruim een jaar terug Sam Pieters uit Twello zo zwaar mishandelde dat het slachtoffer overleed, moet de cel in. De rechtbank in Zutphen heeft de dader 4 jaar cel en tbs met dwangverpleging opgelegd.

Pieters werd op vorig jaar mei bewusteloos gevonden in de hal bij zijn appartement. Hij lag daarna zo'n 6 weken in het ziekenhuis, waar hij uiteindelijk overleed.

Volgens de rechtbank heeft de dader Pieters met excessief geweld mishandeld, het slachtoffer is onder meer met een bierfles geslagen.

Daarom zou een zwaardere gevangenisstraf kunnen worden opgelegd. Maar vanwege verminderde toerekeningsvatbaarheid en het opleggen van tbs met dwangverpleging hoeft de dader maar 4 jaar de cel in.

Justitie eiste eerder 8 jaar gevangenisstraf en tbs.

De dader heeft volgens onderzoek in het Pieter Baan Centrum geen inzicht in zijn ziekte. Hij heeft eerder behandeling geweigerd en wil daar nu ook niet aan meewerken. De kans op herhaling zou daarom groot zijn. Reden voor de rechtbank om hem na zijn celstraf verplicht te laten behandelen.  

Zie ook:

 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Voorst Twello Rechtbank
Deel dit artikel: