Nieuws

Gelderse atleten haken massaal af voor NK: ook Susan Krumins afwezig

Na atletes Nadine Visser en Sifan Hassan en tienkamper Eelco Sintnicolaas doet er nog een Gelderse atlete niet mee aan de Nederlandse Kampioenschappen. Susan Krumins-Kuijken uit Nijmegen is zaterdag niet van de partij tijdens het NK atletiek in Utrecht. © ANP
NIJMEGEN - Na atletes Nadine Visser en Sifan Hassan en tienkamper Eelco Sintnicolaas doet er nog een Gelderse atlete niet mee aan de Nederlandse Kampioenschappen. Susan Krumins-Kuijken uit Nijmegen is zaterdag niet van de partij tijdens het NK atletiek in Utrecht.
Via Twitter laat Krumins weten dat ze ontbreekt. 'Helaas heb ik me vandaag moeten terugtrekken. Mijn voet is deze week weer gaan opspelen en is niet op tijd in orde, waardoor ik niet mee kan doen. Ik vind het enorm vervelend dat ik deze wedstrijd voor eigen publiek moet laten schieten. Maar ik moet verstandig zijn, zorgen dat ik in Berlijn aan de start sta en dan op mijn best ben!', zegt de Nijmeegse loopster.

Twee Gelderse sporters over

De laatste jaren won Krumins drie afstanden op de NK. In 2014 trok ze de zege naar zich toe op de 1500 meter, in 2016 was ze de beste op de 5 kilometer en vorig jaar won ze de 10 kilometer. Anouk Vetter uit Arnhem en Dafne Schippers uit Oosterbeek zijn nu de enig overgebleven Gelderse sporters die zaterdag acte de présence geven op het NK atletiek. 
Zie ook: 
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52