Juf met leerlingen vast in lift tijdens brand in school

HARDERWIJK - Het was even flink schrikken vrijdagochtend. Twee leerlingen en een juf van basisschool Willem Alexander in Harderwijk zaten vast in een lift terwijl er brand was uitgebroken.

De brand in het schoolgebouw aan de Veldkamp is volgens de brandweer ontstaan in de machinekamer van de lift. Dat zorgde voor rook en een lift die tussen twee etages vast kwam te zitten. De opgeroepen brandweer kon de leerlingen en de juf bevrijden, zij zijn niet gewond geraakt. Het vuur in de machinekamer was snel weer uit.  

Hanneke Prophitius, een andere leerkracht van de school: 'Het is natuurlijk iets wat je echt niet wilt dat er gebeurt, maar het is op zich allemaal goed verlopen. De hulpdiensten gaven ons zelfs complimenten voor de vlotte ontruiming.'

Lift net gecontroleerd en goedgekeurd

Wat precies het probleem was in de machinekamer wordt onderzocht. Opvallend is dat volgens Prophitius de lift net donderdag was gecontroleerd en goedgekeurd. De brandweer heeft, na alle rook met ventilatoren te hebben weggeblazen, het schoolgebouw weer vrijgegeven. 

 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Harderwijk Harderwijk Brand
Deel dit artikel: