Nieuws

Statushouders opgeleid tot bouwvakker

Statushouders in de gemeente Montferland worden opgeleid tot bouwvakker. In de bouw is een groot tekort aan personeel. Acht statushouders zijn deze week gestart met hun opleiding. © pxhere
BRAAMT - Statushouders in de gemeente Montferland worden opgeleid tot bouwvakker. In de bouw is een groot tekort aan personeel. Acht statushouders zijn deze week gestart met hun opleiding.
De statushouders volgen een opleiding van negen maanden in de werkplaats van Bouwmensen in Doetinchem. Het gaat hierbij om een opleiding in de richting timmerman, metselaar of tegelzetter.
Afhankelijk van de ontwikkeling worden de leerlingen na een halfjaar gedetacheerd bij een bouwbedrijf in de Achterhoek. Na een jaar wordt de opleiding afgerond. De gemeente Montferland en Bouwmensen Gelderland Oost hopen dat de leerlingen dan in dienst kunnen treden bij een bouwbedrijf. 
De kosten van dit project bedragen ongeveer 50.000 euro. Een deel van dit geld kan via subsidies worden betaald.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52