Nieuws

FIOD onderzoekt man uit Gendringen die mogelijk voor tonnen fraudeerde

De belastingopsporingsdienst FIOD is een onderzoek gestart naar een 42-jarige man uit Gendringen. De ondernemer wordt verdacht van belastingfraude en het opzettelijk verstrekken van vervalste administratie. De verdachte heeft de overheid mogelijk voor minimaal 300.000 euro benadeeld. © Regio 8
DOETINCHEM - De belastingopsporingsdienst FIOD is een onderzoek gestart naar een 42-jarige man uit Gendringen. De ondernemer wordt verdacht van belastingfraude en het opzettelijk verstrekken van vervalste administratie. De verdachte heeft de overheid mogelijk voor minimaal 300.000 euro benadeeld.
FIOD verdenkt de man van het opgeven van privékosten als zakelijke kosten. Medewerkers hebben woensdag doorzoekingen gedaan in een woning en bedrijfspanden van de verdachte.
Ook zijn tien leveranciers bezocht die werkzaamheden voor de Gendringenaar hebben uitgevoerd. Er zijn onder meer facturen voor het leveren van een sauna en tuinbeplanting in beslag genomen. In sommige gevallen denkt de FIOD dat het gaat om valse facturen, waardoor ook de leveranciers strafrechtelijke vervolging riskeren.
De ondernemer wordt daarbij verdacht van vervalsing van zijn kilometeradministratie.