Doetinchemse criminele jongeren verdacht van meer strafbare feiten

DOETINCHEM - De Doetinchemse jongeren die drie weken geleden zijn opgepakt bij een grote politieactie in hun woonplaats, hebben vermoedelijk nog meer op hun kerfstok dan tot nu toe bekend. Dat meldt de gemeente Doetinchem.

Naar aanleiding van de publiciteit over de aanhoudingen hebben zich meerdere slachtoffers en getuigen gemeld, waardoor de politie nog twee zaken waarin meerdere strafbare feiten zijn gepleegd in onderzoek heeft genomen. Nieuwe aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Naast de 11 jongeren die drie weken geleden zijn aangehouden, is een twaalfde jongeman opgepakt. Van die 12 arrestanten worden er nog vijf vastgehouden. Zij verschijnen donderdag voor de raadkamer. Ze worden verdacht van zware misdrijven als afpersing, bedreiging, zware mishandeling en openlijke geweldpleging.

Tijdelijk gebiedsverbod

De 12 verdachten en nog een groep van 18 jongeren hebben een brief van de burgemeester van Doetinchem en de teamchef van de politie gekregen. Met hen worden gesprekken gevoerd. Aan 18 van deze jongeren is een tijdelijk gebiedsverbod opgelegd.

Politie, gemeente en jeugd- en buurtwerk wil zo de overlast van de groep aanpakken en bovendien de jongeren helpen zich te ontwikkelen als eerlijke inwoners.

De politie roept slachtoffers opnieuw op misdaden en misdragingen te melden. Ook als ze al wat langer geleden hebben plaatsgevonden.

Zie ook:

 

 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Doetinchem Doetinchem
Deel dit artikel: