Nieuws

Man laat honden stiefkind bijten en moet cel in

Een 44-jarige man uit Elst is woensdag veroordeeld voor ernstig huiselijk geweld. Hij kreeg 30 maanden cel, waarvan 10 maanden voorwaardelijk. © Pixabay/Archief
ELST - Een 44-jarige man uit Elst is woensdag veroordeeld voor ernstig huiselijk geweld. Hij kreeg 30 maanden cel, waarvan 10 maanden voorwaardelijk.
De man mishandelde over een periode van bijna tien jaar zijn ex-partner en stiefkinderen structureel. Bij een van de incidenten sloeg de man een van de jongens door een bord heen.
Bij een ander incident gedroeg hij zich, als ervaren trainer van honden, zodanig dat zijn herdershonden een van de jongens aanviel. Vervolgens bleef hij schreeuwen, waardoor de honden niet loslieten en bijtend in de jongen bleven hangen. Hij liep ernstig letsel op en heeft blijvende littekens.
De Elstenaar werd vrijgesproken van vrijheidsberoving van zijn stiefkinderen. Hij moet wel schadevergoeding aan de slachtoffers betalen.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52