Nieuws

ProTiel haalt uit naar VVD en PvdA

Het tekenen van het coalitie-akkoord in Tiel
Oppositieleider Peter Elferink van ProTiel haalt in een interview met RegioTV Tiel uit naar met name de VVD en PvdA uit de Tielse coalitie. Hij noemt het coalitieakkoord 'drijfzand' en de plannen zijn volgens hem slecht doorgerekend. Verder verdenkt hij beide partijen er van dat ze niet open geweest zijn naar coalitiepartner PvdB. Hij baseert zijn mening op het feit dat, ruim een week na de presentatie van het coalitieakkoord, er van de bijbehorende financiële onderbouwing niets overblijft.
TIEL - Oppositieleider Peter Elferink van ProTiel haalt in een interview met RegioTV Tiel uit naar met name de VVD en PvdA uit de Tielse coalitie. Hij noemt het coalitieakkoord 'drijfzand' en de plannen zijn volgens hem slecht doorgerekend. Verder verdenkt hij beide partijen er van dat ze niet open geweest zijn naar coalitiepartner PvdB. Hij baseert zijn mening op het feit dat, ruim een week na de presentatie van het coalitieakkoord, er van de bijbehorende financiële onderbouwing niets overblijft.
In de perspectievennota worden door de tegenvallende cijfers de plannen voor 2019 doorgeschoven naar 2020. Volgens Elferink moeten de wethouders Melissen (VVD) en Brink (PvdA) geweten hebben dat er een slechte financiële situatie was en hebben ze beiden de PvdB 'in het pak genaaid' tijdens de onderhandelingen. Anders zouden volgens Elferink de cijfers in het coalitieakkoord geheel anders gepresenteerd zijn.
Stevige woorden van nieuwkomer Elferink in de Raad van Tiel. Zijn voorstel om te bouwen aan een brede Raadsagenda laat hij, geheel tegen de verwachting in, nu liggen bij de coalitie. De financiële situatie van Tiel wordt besproken in een extra raadsvergadering op woensdag 27 juni.