Nieuws

Terug naar 1978, toen 'we' er op het WK wel bij waren

Dit jaar zijn 'we' er op het WK voetbal niet bij, maar dat was 40 jaar geleden wel anders. Oranje bereikte in 1978 in Argentinië de finale, waarin het gastland de tegenstander was. Argentinië won het spijkerharde duel, na verlenging, met 3-1. © ANP
TRICHT - Dit jaar zijn 'we' er op het WK voetbal niet bij, maar dat was 40 jaar geleden wel anders. Oranje bereikte in 1978 in Argentinië de finale, waarin het gastland de tegenstander was. Argentinië won het spijkerharde duel, na verlenging, met 3-1.
40 jaar geleden dus. Een mooi moment om er nog eens bij stil te staan, vonden Film & Forum en Bibliotheek Rivierenland. Op het terrein van voetbalvereniging Tricht vindt komende zaterdag vanaf 14.30 uur een rematch plaats, waaraan lokale en nationale prominenten meedoen. 
Na de wedstrijd wordt oud-international Wim Rijsbergen geïnterviewd en is er een veiling. Er kan onder meer worden geboden op kunstwerken van lokale kunstenaars. Ook worden shirts geveild met handtekeningen erop van oud-voetballers als Dick Schoenaker, Pierre Vermeulen en Jan Poortvliet.
De opbrengst gaat naar een organisatie die zich inzet voor nabestaanden van slachtoffers van het Videla-regime.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52