Nieuws

Lokaal: welke beloftes doet Bronckhorst?

Het college van B en W heeft in het coalitieakkoord beschreven welke plannen ze de komende vier jaar wil uit voeren. Hieronder kunt u een samenvatting lezen uit het bestuursakkoord over lokale issues.
BRONKHORST - Het college van B en W heeft in het coalitieakkoord beschreven welke plannen ze de komende vier jaar wil uit voeren. Hieronder kunt u een samenvatting lezen uit het bestuursakkoord over lokale issues.

Uit het bestuursakkoord:

Het college belooft:
  • Aan de slag te gaan met de nieuwe structuur van de Regio Achterhoek en te zorgen voor democratische legitimiteit.
  • Een voortrekkersrol te vervullen in de P10.
  • Activiteiten te ondernemen met de Cleantechregio Stedendriehoek, de Euregio, FoodValley.
  • Voor de energietransitie en klimaatadaptatie en voor de aanpak van leegstaande (agrarische) bebouwing stellen we een revolverend fonds in uit de algemene reserve.
  • Het bomenbeleidsplan aan te passen voor de bescherming van markante bomen en boomstructuren op gronden die niet in eigendom zijn van de gemeente en deze voorzien van passende beleids- en beheersmaatregelen.
  • De schaalvergroting van agrarische bedrijven te beoordelen op de inpasbaarheid van hun bedrijfsvoering in het kleinschalige landschap, bijdrage aan dierwelzijn en beperking van milieueffecten. We werken hiervoor de spelregels uit in de omgevingsvisie en het omgevingsplan.  
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!