Nieuws

Zorgen om overleg chemiebedrijf Sachem Zaltbommel, politiek schakelt burgemeester in

De PvdA/GroenLinksfractie in Zaltbommel vraagt burgemeester Peter Rehwinkel in te grijpen in de situatie rond chemiebedrijf Sachem. Het gaat om een nieuwe milieuvergunning voor het bedrijf. Het overleg hierover verloopt stroef. © Omroep Gelderland
De PvdA/GroenLinksfractie in Zaltbommel vraagt burgemeester Peter Rehwinkel in te grijpen in de situatie rond chemiebedrijf Sachem. Het gaat om een nieuwe milieuvergunning voor het bedrijf. Het overleg hierover verloopt stroef.
In 2016 besloot de provincie dat omwonenden en buurbedrijven van Sachem moeten worden betrokken bij de nieuwe vergunning voor het chemiebedrijf. 
Vorige week sprak de fractie met een aantal deelnemers aan het overleg. Zij maken zich zorgen over de voortgang en de inhoud van het overleg. Er zijn meerdere overleggen uitgesteld en het overleg dat er is, lijkt weinig constructief, zegt PvdA/GroenLinks. Men acht het nu 'dringend gewenst' dat de burgemeester erbij betrokken wordt.
'Zonder hierin partij te kiezen, delen wij de zorgen over het proces', zegt Frits van der Schans namens de partij. 'Wat is de waarde van het overleg als partijen zich dreigen terug te trekken? Dit heeft gevolgen voor de veiligheid van onze inwoners en daarom vragen wij onze burgemeester in te grijpen.'  

Zie ook: