Nieuws

UIT in het weekend: dit zijn de tips van Esther

ARNHEM - Ook dit weekend is er natuurlijk weer van allemaal leuks te doen in de provincie. Maar heb je nog geen idee wat je gaat doen. Hieronder heb ik een paar leuke tips voor je op een rijtje gezet.

Drakenboten in kanaal Apeldoorn

In Apeldoorn ligt het kanaal dit weekend weer vol met drakenboten. Tijdens het Drakenbootfestival roeien zaterdag en zondag verschillende teams tegen elkaar. Verder is er van alles te doen voor kinderen, zijn er foodtrucks en muziek. Vanaf vrijdagavond zijn er elke avond optredens van onder meer de Bökkers en Kensington.

Twee wekenlang klassiek in Elburg

Ben je nu meer van de klassieke muziek dan kun je de komende week het beste naar Elburg gaan. Daar wordt voor de tweede keer het Festival Klassieke Muziek Elburg gehouden. Twee weekenden lang zijn er verschillende optredens onder leiding van dirigent Pieter Jan Leusink in de Grote Kerk en de Kloostertuin.

Aalten in teken van buitenleven

Voor liefhebbers van het buitenleven wordt er in Aalten de Farm and Country Fair gehouden. De markt is gebaseerd op de grote Engelse Plattelandshows. Drie dagen lang zijn er marktkramen, muziek en lekker eten en drinken. Het terrein is opgedeeld in verschillende themapleinen zoals het Wolplein, het Vintageplein en de Dierendorpen. 

Twee weekenden kunst in Zaltbommel

De binnenstad van Zaltbommel verandert de komende twee weekenden in een paradijs voor kunstliefhebbers. Kunstenaars en gasten tonen hun werk in ateliers en expositieruimtes tijdens de Bommelse Kunstroute. Je kunt tussen 11.00 en 17.30 uur bij de kunstenaars langs en de toegang is gratis.

Slot Loevestein verandert in Slot Proevenstein

Als je door de oude toegangspoort binnenloopt komen de heerlijke geuren je al tegemoet. Zondag organiseert Slot Loevestein namelijk het smaakvolle evenement Slot Proevenstein. Bekende restaurants uit de buurt laten de bezoekers proeven van al hin lekkers. Ook is er een smaakmarkt met streekproducten.

Keti koti festival in Afrika Museum

Voor de 10de keer wordt in het Afrika museum het Keti Koti festival georganiseerd. Deze dag 23 juni wordt stilgestaan bij het slavernijverleden en gekeken de toekomst; we vieren vrijheid, gelijkheid en verbondenheid.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!