Geen stappen tegen Thierry Baudet na debatfilmpje Groenlo

GROENLO - Er komen geen juridische stappen tegen Thierry Baudet en zijn Forum voor Democratie, nadat de partij een filmpje van een debat op scholengemeenschap Marianum in Groenlo online zette. Dat bevestigt rector Gitti Burema van die school na intern beraad.

Baudet was vrijdag op het Marianum voor een gesprek over politieke voorkeuren in het onderwijs, waar ook oud-GroenLinks-leider Paul Rosenmöller aan meedeed. Het debat kreeg een beladen sfeer, onder meer doordat Baudet de toehoorders aanwreef 'links' te zijn - dat zag hij aan hun uiterlijk. 

Filmpje online 

Voordat het debat begon, werd afgesproken dat de beelden die een meegereisde cameraman wilde draaien van de bijeenkomst alleen voor intern gebruik waren, laat de school weten. Later verscheen alsnog een filmpje van FvD op YouTube, met een gemonteerde versie van het debat. 

Dit schoot rector Burema van de school in het verkeerde keelgat. Zij zei zich te beraden op vervolgstappen, maar ziet daar na intern beraad afgelopen maandag toch vanaf, vertelt zij aan Omroep Gelderland. 

Oneens met schoolopdracht

De FvD-voorman was uitgenodigd door de scholengemeenschap, omdat hij zich eerder boos had gemaakt om een schoolopdracht van het Marianum. Daarin werd een vraagstelling geponeerd waar Baudet het pertinent mee oneens was. 'Bizar en schandelijk' noemde hij de tekst destijds.

Zie ook: 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Oost Gelre Groenlo Onderwijs Politiek
Deel dit artikel: