Nieuws

Fris weer in aantocht: temperatuur gaat 10 graden omlaag

Voor wie hoopte dat er mooier weer aan zat te komen: helaas. Op een korte opleving na blijft het de komende dagen grijs in Gelderland. © Pixabay
ARNHEM - Voor wie hoopte dat er mooier weer aan zat te komen: helaas. Op een korte opleving na blijft het de komende dagen grijs in Gelderland.
De laatste dagen hield het al niet echt over in de provincie. Dinsdag en woensdag komen we nog boven de 20 graden uit, maar hoewel donderdag de zomer officieel begint is het daarna echt even doorbijten.

Woensdag nog 26 graden

'We moeten het wat betreft de zon van een paar kleine opklaringen hebben. Er komen wel langzaam wat hogere temperaturen aan', zegt weervrouw Britta van Gendt van MeteoGroup in Wageningen. Ze verwacht dinsdag een maximum temperatuur van 21 graden, met daarbij wolken en wat lichte regen. Woensdag loopt het kwik wat op, tot 26 graden.
Op Radio Gelderland sprak Nieke Hoitink met Britta van Gendt:

Temperatuur flink omlaag

Maar daarna is het even afgelopen met het mooie weer. Woensdagavond komt er een koudefront aan vanaf de Noordzee. 'Donderdag wordt het maar zo'n 15 graden, dat scheelt tien graden met morgen. We blijven dan een aantal dagen rond de 15, 16 graden hangen met daarbij wolkenvelden en af en toe een drupje regen. Vanaf zondag lijken we weer te gaan stijgen en dan komen we weer rond normaal uit', verwacht Britta van Gendt. Ze spreekt van een tijdelijke dip.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52