Taxichauffeurs lopen tegen de lamp bij controle in Arnhem

ARNHEM - Bij de grote verkeerscontrole zaterdagavond aan de rand van het centrum van Arnhem zijn zes bekeuringen uitgedeeld aan taxichauffeurs. Dat meldt de politie maandag.

Er werden twintig taxichauffeurs gecontroleerd, enkelen kregen meerdere bekeuringen. Eén chauffeur had een andere bandenmaat dan op zijn keuringsbewijs staat. Hierdoor gaf de meter niet meer de juiste afstand aan, waardoor klanten te veel betalen. 

Verder werd onder meer een bekeuring uitgedeeld omdat een remlicht niet werkte en omdat er in een taxi te veel zitplaatsen waren gecreëerd.

Opvallend weinig taxi's

Veel taxichauffeurs hadden blijkbaar snel in de gaten dat er een controle werd gehouden; er werden veel minder taxi's gesignaleerd dan anders op zaterdagavond. De chauffeurs die hun zaakjes wel op orde hadden, waren volgens de woordvoerster blij met de controle.

Overige controles

Bij een alcoholcontrole later op de avond werden vijf bekeuringen aan automobilisten uitgedeeld. Ook waren er zeven bonnen voor andere overtredingen.

Zie ook: Grote verkeerscontrole in Arnhem

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem
Deel dit artikel: