Nieuws

Dollemansrit dronken automobilist eindigt in ziekenhuis

Een beschonken bestuurder is in de nacht van zaterdag op zondag in het ziekenhuis beland nadat hij op de vlucht sloeg voor de politie. © politie Nunspeet
NUNSPEET - Een beschonken bestuurder is in de nacht van zaterdag op zondag in het ziekenhuis beland nadat hij op de vlucht sloeg voor de politie.
De man werd op de F.A. Molijnlaan opgemerkt door agenten omdat hij alleen zijn stadslichten aanhad.De agenten vermoedden meteen dat hij onder invloed was en spraken de man aan. Na het afnemen van een blaastest, ging de man ervandoor. Hij reed met hoge snelheid de wijk Oenenburg in.
Volgens de politie 'racete de man met zeer hoge snelheid in de richting van wegwerkzaamheden, knalde daar over een bult zand heen, ramde een paar afzettingshekken en kwam met een harde klap tegen een boom tot stilstand. De auto raakte daarbij zwaar beschadigd.' De rit van de man eindige op de Oosterlaan.

Hoofdwond

Omdat de man tijdens zijn dollemansrit geen gordel droeg liep hij een hoofdwond op. De politie heeft de man begeleid naar het ziekenhuis en daar is bloed afgenomen. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie  Nunspeet betrapte in de dezelfde nacht nog vier beschonken bestuurders, zij gingen er niet vandoor, maar kregen wel een proces-verbaal.  
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52