Nieuws

Veel interesse voor doorstart Apple-oplapper Leapp

Diverse partijen hebben interesse in een overname van Leapp, dat opgeknapte tweedehands Apple-producten verkoopt. Maar of het tot een doorstart komt, is nog niet bekend. Dat zegt de curator van het bedrijf. © Pexels
ARNHEM - Diverse partijen hebben interesse in een overname van Leapp, dat opgeknapte tweedehands Apple-producten verkoopt. Maar of het tot een doorstart komt, is nog niet bekend. Dat zegt de curator van het bedrijf.
In Gelderland heeft de keten winkels in Arnhem, Nijmegen en Apeldoorn. De winkels blijven voorlopig dicht.
Curator Kees van de Meent verwacht dat er eind deze maand meer duidelijkheid over een doorstart komt, meldt hij aan Omroep Gelderland. 'Er is door een substantieel aantal partijen interesse getoond in het voortzetten van de activiteiten van de Leapp-entiteiten.' Om hoeveel partijen het gaat, wil hij niet zeggen.

Snelle uitbreiding wordt Leapp fataal

Leapp, een anagram van Apple, werd vorige week failliet verklaard. De problemen kwamen als een verrassing. In april opende Leapp nog een winkel in Delft. Zo'n 200 medewerkers zijn gedupeerd door het faillissement.
Oprichter Rogier van Camp zei tegen Retailnews.nl dat de snelle uitbreiding de refurbisher fataal is geworden. Leapp had nieuw kapitaal nodig, maar het lukte niet om dat bij elkaar te krijgen.

Waar blijft mijn iPhone?

De curator meldt dat een groot deel van de producten die in de webshop zijn besteld, en zijn betaald, inmiddels aan de klanten is geleverd. Mensen die hun iPhone of iPad ter reparatie hebben aangeboden, moeten nog even geduld hebben. De curator hoopt er snel uitsluitsel over te kunnen geven. 
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52