Nieuws

Chaos door aanhouding op snelweg A1 bij Voorst

De politie heeft vrijdagochtend een 45-jarige man uit Nijkerkerveen aangehouden in de middenberm van de snelweg A1 bij Voorst. Het rijgedrag van de man en de aanhouding door agenten zorgden voor flink wat chaos en een file tussen Deventer en Apeldoorn. © Rijkswaterstaat
WILP - De politie heeft vrijdagochtend een 45-jarige man uit Nijkerkerveen aangehouden in de middenberm van de snelweg A1 bij Voorst. Het rijgedrag van de man en de aanhouding door agenten zorgden voor flink wat chaos en een file tussen Deventer en Apeldoorn.
Rijkswaterstaat sprak aanvankelijk van een vechtpartij op de snelweg. De politie corrigeerde die lezing al snel. De man uit Nijkerkerveen reed slingerend over alle rijstroken en raakte zelfs de vangrail. Vervolgens stopte de man bij een tankstation, waar hij schreeuwend naar binnen liep. 
Gealarmeerde agenten probeerden de man te grijpen. Dat lukte uiteindelijk in de middenberm van de snelweg. Uit voorzorg sloot Rijkswaterstaat twee rijstroken af, waardoor een file van 3 kilometer ontstond.
Volgens een politiewoordvoerder verzette de man zich bij zijn aanhouding. Zijn gedrag is nog onderwerp van onderzoek.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52