Avondvierdaagse Elst omgeleid vanwege granaat

ELST - Aan de Hollanderbroeksestraat in Elst is donderdagmiddag tijdens graafwerkzaamheden een granaat gevonden. De Elster Gezins Avondvierdaagse is daarom omgeleid. Even voor 19.00 uur is de granaat gecontroleerd tot ontploffing gebracht door defensie.

Rond 16.00 uur werd er alarm geslagen. Straten rondom de Hollanderbroeksestraat, waaronder de 2e Weteringsewal, werden daarop afgesloten voor het verkeer. De wegen zijn inmiddels weer vrijgegeven.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) onderzocht het explosief en heeft het ter plekke tot ontploffing gebracht, meldt woordvoerder Wichard ten Westenend van de brandweer. Het ging om een fosforgranaat uit de Tweede Wereldoorlog.

Tekst gaat verder onder de video.

Wandelaars passeren op geruime afstand

De Elster Gezins Avondvierdaagse zou donderdagavond langs de Hollanderbroeksestraat komen. Op last van de brandweer is de route omgelegd zodat de wandelaars op ruime afstand van de vindplek passeerden.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Overbetuwe Elst
Deel dit artikel: