Protest bij 'Bluebandbajes' afgeblazen: 'Gedetineerden helemaal niet ontevreden'

ARNHEM - De Bond van Wetsovertreders (BWO) wilde vrijdag protesteren bij de gevangenis in Arnhem-Zuid, maar nu blijkt dat de klachten die aanleiding waren voor de actie helemaal niet gedeeld worden door de gedetineerden of het personeel.

Aanleiding voor de demonstratie waren klachten die de BWO had gekregen over het zogenoemde stoplichtsysteem. Dat houdt in dat gedetineerden op basis van hun gedrag groene, oranje of rode kaarten krijgen. Gedetineerden die op 'rood' staan, hebben minder vrijheden dan gedetineerden die 'oranje' of 'groen' hebben.

Helemaal niet ontevreden

Maar uit gesprekken die de BWO donderdag met de gedetineerdencommissie heeft gevoerd, blijkt dat de gedetineerden helemaal niet ontevreden zijn over dat systeem. 'De enige klacht is dat verse producten niet tijdig in de winkel te verkrijgen zijn', schrijft de BWO in een persbericht. De BWO gaat nu kijken of er iets te regelen is waardoor die producten wel wekelijks in de winkel komen.

Zie ook:

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem
Deel dit artikel: