Voortvluchtige verdachten gooiden tas met gestolen sieraden weg

ELSPEET - De mannen die woensdag in de buurt van Nunspeet op de vlucht sloegen bij een politiecontrole hadden gestolen sieraden bij zich. De politie zocht met onder meer een helikopter en speurhonden naar het duo, maar dat leverde niets op.

De politie kreeg 's middags een melding van een winkeldiefstal aan de Dorpsstraat in Nunspeet, waarbij de daders ervandoor waren gegaan. Kort daarna zag een oplettende agent een verdacht voertuig rijden, dat hij aan de kant zette. In de wagen bleek een sieradenkistje te liggen. Toen de agent ernaar vroeg, sprong een van de drie inzittenden uit de auto, waarna de bestuurder vol gas gaf. 

Tijdens de achtervolging gooide een van de verdachten een tas uit het raam. Later bleken daar gestolen sieraden in te zitten, die eerder op de dag waren buitgemaakt bij een woninginbraak in Nunspeet.

Klopjacht met speurhonden en heli

Een paar kilometer verderop stopte de vluchtauto, waarna de twee inzittenden het bos in vluchtten. Een van hen kon al snel worden aangehouden. Het bleek te gaan om een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Naar de andere twee is tevergeefs gezocht met speurhonden en een helikopter.

De sieraden zijn inmiddels terug bij de eigenaar. Die was daar ontzettend blij mee, aldus de politie. De man die is aangehouden, had overigens niets te maken met de winkeldiefstal in Nunspeet.

Zie ook: Grote klopjacht op gevluchte winkeldieven; heli en speurhonden ingezet

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nunspeet Elspeet Politie
Deel dit artikel: