Tessa vierde dat ze geslaagd was, maar haar school maakte een fout

WESTERVOORT - 'Het ergste wat je kan gebeuren bij je examenuitslag is mij zojuist overkomen', schrijft Tessa Schrör uit Westervoort op Facebook. Woensdagmiddag werd zij gebeld door haar school met het mooie nieuws dat ze geslaagd was. Twee uur lang kon ze ervan genieten, toen belde de school haar opnieuw. Er was een fout gemaakt. Ze is gezakt en moet een herexamen doen om dit jaar toch haar diploma te kunnen halen.

'De examens gingen op zich wel goed, maar het was wel spannend of het gelukt was', vertelt Tessa. Voor mijn gevoel was ik of gezakt of geslaagd.

Mijn moeder zei nog voor de grap: dadelijk ben je toch gezakt
Tessa Schrör

'Ik had mijn telefoon voor me liggen en om 13.50 uur werd ik door mijn mentor gebeld dat ik geslaagd was. Ik was héél blij! We zaten te gillen en te springen. Gelijk na de uitslag zijn we naar de winkel gegaan voor taart en een banner voor het raam. Mijn vader was zelfs al op weg uit zijn werk om de vlag op te hangen. Toen werd ik om 16.00 uur weer gebeld. Ik was boven en mijn telefoon lag beneden, dus mijn moeder riep me en zei nog voor de grap: dadelijk ben je toch gezakt.'

De tekst gaat verder na de video

Als Tessa opneemt blijkt dat dat precies de reden is waarom ze opnieuw door school wordt gebeld. Dit keer was het niet haar mentor, maar de afdelingsleider van de school aan de andere kant van de lijn. 'Hij was gelijk heel rechtdoorzee over mijn examenuitslag. Er was een fout gemaakt en ik ben gezakt op scheikunde. Hij bood ontzettend vaak zijn excuses aan en hij vond het ontzettend erg wat er was gebeurd', vertelt Tessa. 'In het begin was ik erg stil. Ik kon het eigenlijk niet geloven. Daarna barstte ik in tranen uit.'

Wat ging er mis?

'Uiteindelijk hebben wij een fout gemaakt', erkent Mascha Schnitzler, locatiedirecteur van het Almende College Isala in Silvolde, waar Tessa naar school gaat. 'Ergens hebben onze administratieve systemen iets verkeerd met elkaar gematched', legt ze uit. 'We betreuren dit natuurlijk enorm en we hebben diepe bewondering voor hoe snel Tessa zich heeft hersteld. Dit heeft voor heel diep verdriet bij Tessa gezorgd en we vinden het ontzettend knap van haar dat ze zo snel weer haar blik naar voren heeft kunnen richten', vertelt Schnitzler.

De docenten hebben overlegd met Tessa bij welk vak ze de meeste kans maakt om het herexamen goed te doen. Uiteindelijk is besloten dat zij aanstaande dinsdag het herexamen wiskunde gaat maken. 'Ze heeft een docent tot haar beschikking die haar gaat helpen met de voorbereidingen. We hebben haar ook aangeboden externe examentraining voor haar te regelen, maar daar heeft ze niet voor gekozen', zegt Schnitzler.

Met wiskunde moet het goed komen

Inmiddels lijkt Tessa zich vooral te focussen op de toekomst. 'Ik ben niet ontzettend boos op de school en ook zeker niet op mijn docent, maar ik ben wel boos op het systeem waarmee ze werken waardoor dit is gebeurd.' Dinsdag doet ze het herexamen wiskunde. 'Ik moet van een 6 naar een 7 gaan', legt ze uit. Gelukkig is Tessa goed in wiskunde, 'dus dat moet lukken'.

Als het allemaal goed gaat, wil ze graag naar de HAN om medisch laboratorium onderzoek te gaan studeren.

 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Westervoort Silvolde Westervoort
Deel dit artikel: