Helpt u statushouders om de Nederlandse taal te leren?

BERG EN DAL - .

In Groesbeek gaat het ontzettend goed met het project om statushouders te koppelen aan taalmaatjes. Het gaat erg goed met de statushouders maar momenteel is er nog wel een wachtlijst voor 6 mensen die in Groesbeek (en omgeving) op een maatje wachten.

In 2017 zijn 79 statushouders geholpen aan een taalmaatje. In 2018 hebben er inmiddels ook 15 nieuwe matches plaatsgevonden.

Ben jij diegene die we zoeken die onze nieuwe inwoners helpt met inburgeren in de maatschappij? We vragen dat je 1 tot 1,5 jaar 1,5 uur per week met je maatje optrekt. Praten staat centraal, maar je mag dat zelf invullen hoe jullie dat doen. Jullie kunnen binnenshuis woordjes oefenen, maar jullie kunnen ook samen wandelen en gesprekken voeren.

Kom je niet uit Groesbeek, maar spreekt het project je wel aan, geef je vooral op. We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers in alle kernen van gemeente Berg en Dal.

Reageren kan onder dit bericht! 

 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Deel dit artikel: