Kelderman op koers voor podiumplek in Zwitserland

GOMMISWALD - Wielrenner Wilco Kelderman ligt nog steeds op koers voor een podiumplaats in de Ronde van Zwitserland.

De Barnevelder van Team Sunweb blijft ook na de koninginnenrit tweede in het algemeen klassement. De Australiër Richie Porte vergrootte wel zijn voorsprong, van 20 naar 32 seconden. Keldermans ploeggenoot Sam Oomen, staat derde, in dezelfde tijd.

De rit over 186 kilometer van Fiesch naar Gommiswald werd gewonnen door een andere ploeggenoot, Sören Kragh Andersen. De Deen ontsnapte op het korte laatste klimmetje naar de finish uit een groep met vluchters en kwam solo over de meet. Porte gebruikte dat klimmetje voor een succesvolle uitbraak, waardoor hij zijn leidende positie verstevigde.

Rentree na breuk sleutelbeen

Kelderman maakte zaterdag zijn rentree in het wielerpeloton, nadat hij op 11 maart zijn sleutelbeen brak. Dat gebeurde tijdens de etappekoers Tirreno-Adriatico. Kelderman stond op dat moment derde in het klassement.

De Ronde van Zwitserland geldt als opwarmer voor de Tour de France, waar Kelderman aan meedoet. De koers eindigt zondag met een tijdrit over 34 kilometer, een snel parcours in en rond Bellinzona - de hoofdstad van het kanton Ticino. Kelderman staat bekend als een prima tijdrijder, maar dat geldt ook voor Porte.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Deel dit artikel: