Barneveldse kinderen kunnen schoongepoetste schoolbanken in na brand

BARNEVELD - De meeste leerlingen van de Ds. J. Fraanjeschool in Barneveld konden deze donderdag weer terecht in hun eigen gebouw, na een fikse brand afgelopen weekend.

Schooldirecteur Gijs Nieuwenhuis vertelt dat maandag aan ouders werd gevraagd die avond te komen helpen met opruimen. 'Toen stonden hier 's avonds 200 ouders de licht-vervuilde lokalen schoon te maken.' 

Omvattende schade 

Mede daardoor was het meubilair snel gereinigd en de meeste troep opgeruimd, waardoor in het merendeel van de klassen weer lesgegeven kon worden. 

'Maar de lokalen in het midden van de school kunnen niet gebruikt worden. Daar is de schade veel omvattender dan gedacht. Alle plafonds moeten eruit, net als het tapijt', zegt Nieuwenhuis. 

Hartverwarmend 

Twee groepen acht weken tijdelijk uit naar het Van Lodenstein College, een middelbare school waar veel leerlingen van de basisschool na de zomer naartoe gaan, zegt Nieuwenhuis. Hij kreeg veel hulp aangeboden van andere scholen. De steun noemt de directeur hartverwarmend. 

Vanaf vrijdag kunnen de leerlingen allemaal terecht in het schoolgebouw en een naastliggend pand. De brand is waarschijnlijk aangestoken. De recherche onderzoekt de zaak. 

Zie ook: 'Brand school Barneveld waarschijnlijk aangestoken'

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Barneveld Brand
Deel dit artikel: